Gyártók Winterkorn: a motorsport győzelmi fényében sütkérezik a VW

Winterkorn: a motorsport győzelmi fényében sütkérezik a VW

autopro.hu | 2014.01.08 14:23

Winterkorn: a motorsport győzelmi fényében sütkérezik a VW

A Volkswagen elnöke bocsátotta jelképesen útjára a gyártók versenyében is az élen végzett Polo WRC csapatokat, melyek formálisan a Monte Carlo Ralin indulnak el a címvédés felé.

Hirdetés

A wolfsburgi gyár főépületénél felállított rámpáról startoltatta el Winterkorn a pilóta és a navigátori bajnoki címet elnyerő Ogier-Ingrassia duót, valamint az ugyancsak kiválóan szereplő Laatvala-Anttila és a Mikkelsen-Markkula párosokat.

A 13 futamból álló bajnokság a január 14-19-i versenyhétvégével indul Monaco fővárosából.

– A központi kérdés most a sikerek folytatása, melyet maximális odaadással és koncentrálással lehet csak elérni. Az újabb győzelem nem lesz könnyű, de amennyiben a csapatok megfogadják a tanácsokat, az idén még jobb eredményeket érhetnek el. A címek elnyerése új mérföldkövet jelentett a márkának, ahol a motorsport nem a végcélt, hanem márkánk innovációs erejének és minőségének igazolását jelenti. A Polo WRC ugyanarra az alaplemezre épül, melyeket Pamplonában is gyártanak, így a motorsportban aratott győzelem egy kicsit több fényt vetített a VW márkára is – mondta el Winterkorn.

Kiemelt Partnereink