Gyártók VW Atlas: az amerikai családok új kedvence?

VW Atlas: az amerikai családok új kedvence?

autopro.hu/B.B. | 2016.10.29 06:32

VW Atlas: az amerikai családok új kedvence?

Megérkezett a németek új, hétszemélyes crossovere, mellyel helyreállíthatják a tengerentúlon az utóbbi években megtépázott hírnevüket.

Hirdetés

A legnagyobb és legszembetűnőbb, amerikai piacra készült Volkswagen – így jellemezte Hinrich Woebcken, a gyártó tengerentúli vezetője a márka legújabb modelljét. Az Atlas névre keresztelt géppel az eladások három éve tartó csökkenése és a dízelbotrány után vennének új irányt a németek, írja az Automotive News.

Az új modell a termékpaletta egyik eddigi hiányát orvosolja: az USA piacán népszerű, nagy városi terepjáróként a VW eddig a drága és viszonylag kicsi Tiguant, valamint a nagyobb, előkelőbb Tourant kínálta. Valamivel olcsóbb, családoknak szánt géppel eddig nem rendelkeztek – ez szeretne most lenni az Atlas, ami 2017 tavaszán kerül a kereskedésekbe.

Az öt méternél is hosszabb gép versenytársa a Ford Explorer, Honda Pilot és a Toyota Highlander lehet. A gép Golfnál is felhasznált MQB-alapra épül. A kocsi nyolcfokozatú, duplakuplungos váltójához egy 238 lóerős, kétliteres motor társul, ám rendelhető hozzá 3,6 literes VR6-os is, 280 lóerővel. Az opcionális felszereltség közül nem hiányozhat az összekerékhajtás sem.

A kocsiban utazó akár hét személy szórakoztatásáról az Apple CarPlay, vagy az Android Auto gondoskodik, természetesen az internetkapcsolat sem maradhat el a kínálatból. A sofőrt egy sor asszisztens támogatja, az automatikus vészfékrendszertől kezdve az adaptív tempomatig.

Volkswagen Atlas
Kattintson, még több képet mutatunk!

A gyártó két fontos részletet, a kocsi fogyasztását és az akár a sorsát is meghatározó árazását egyelőre nem ismertette. Mindenesetre a németek nagy reményeket fűznek a kocsihoz, ennek megfelelően már gőzerővel zajlanak az előkészületek a kocsit összeszerelő chattanooga-i üzemben.

Kiemelt Partnereink