Gyártók Visszatér az Audin belülre az Artemis

Visszatér az Audin belülre az Artemis

autopro.hu/P.B. | 2021.06.01 06:20

Visszatér az Audin belülre az Artemis

Fotó: Audi MediaCenter

Az Artemis az elmúlt hónapokban felgyorsította a Volkswagen Csoport -és azon belül is főleg az Audi – átalakítását azzal, hogy a megszokott struktúrák és folyamatok mellett innovatív újdonságokat is alkalmazott.

Hirdetés

Az Artemis 2020-ban alakult meg Alexander Hitzinger vezetésével, feladata pedig a prémium elektromos modellek kidolgozása volt. Az innovatív csapat az első Artemis modellel komoly sikereket ért el, így most a feladata az Audi technikai fejlesztése lesz.

Az Audi technikai fejlesztésén a jövőben a Volkswagen Csoport szoftverfejlesztő cége, a CARIAD és az Artemis közösen fogják végezni.

A modern munkametódusok, a szoftveralapú megoldások és célzott fejlesztések együtt segítik az ötletek innovációvá fejlődését, mindezt gyors és hatékony módon – véli Oliver Hoffman, az Audi technikai fejlesztésekért felelős részlegének vezetője, hozzátéve, hogy éppen ezért örül annak, hogy együtt dolgozhatnak az Artemis csapatával.

Személyi változások

Alexander Hitzinger ezzel együtt új feladat fog kapni az Audin belül, az Artemis éléről pedig távozik. Markus Duesmann, az Audi AG vezérigazgatója kiemelte, hogy Hitzinger nélkül nem jutott volna el addig az Artemis, hogy 2025-ben megjelenhessen az égisze alatt fejlesztett elektromos autó.

Az Artemis GmbH vezetője a jövőben az Audi technológiai fejlesztésért felelős vezetője, Oliver Hoffman lesz – derül ki a vállalat közleményéből.

Kiemelt Partnereink