Gyártók Vietnami vállalat szállja meg Európát

Vietnami vállalat szállja meg Európát

autopro.hu/P.B. | 2022.06.16 09:19

Vietnami vállalat szállja meg Európát

Fotó: Vinfast

A vietnami elektromosautó-gyártó, a VinFast több mint ötven üzlet megnyitását jelentette be Németországban, Franciaországban és Hollandiában. A létesítmények durván felét Németországban nyitják meg, emellett húsz francia és öt holland márkakereskedést is nyitnak.

Hirdetés

A VinFast bejelentése szerint a vietnami autógyártó Frankfurt, Berlin, Köln, Oberhausen és Hamburg városaiban biztosan nyit kereskedést Németországban, míg Franciaországban többek között Párizsban, Marseille-ben, Nantes-ban, Rennes-ben, Nizzában, Montpellier-ben, Aix en Provence-ban és Metzben terveznek értékesítési pontokat létesíteni. Hollandiában Amszterdamban nyílik meg az első VinFast kereskedés.

A kereskedések számának bejelentése azt is jelenti, hogy a többi helyszín is eldőlt, ezeket hamarosan közzé teszi majd a VinFast. A gyártó közleménye szerint a meglévő töltési infrastruktúra és az elektromos autók iránti potenciális igényt is figyelembe vették.

Le Thi Thu Thuy, a Vingroup alelnöke és a VinFast vezérigazgatója szerint ez a terjeszkedés megerősíti a VinFast Európa iránti elköteleződését. „Azért vagyunk itt, hogy inspiráljuk a változást, és felgyorsítsuk az elektromos járművekre való átállást a környezet érdekében” – fogalmazott a vezérigazgató az electrive.com szerint.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink