Gyártók Vietnamban is autókat fog gyártani a BMW

Vietnamban is autókat fog gyártani a BMW

autopro.hu/V.M. | 2022.12.08 06:17

Vietnamban is autókat fog gyártani a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW Csoport megállapodott a Truong Hai Auto Corporation (THACO) vietnami autógyártóval járműveinek vietnami összeszereléséről. Ezzel a bajor központú OEM egy újabb ázsiai országban kezdi meg a gyártási tevékenységet.

Hirdetés

A BMW márka közel öt évvel ezelőtt tért vissza Vietnamba a THACO által importált járművekkel. A gyártás lokalizálásával a kettő vállalat közti együttműködés új szakaszába léphet.

Michael Nikolaides, a BMW Csoport gyárhálózatért és ellátásilánc-menedzsmentért felelős vezető elnökhelyettese elmondta: „Ezzel a döntéssel a BMW tartja magát azon stratégiai elvéhez, mely szerint a termelés követi az értékesítést.” Hozzátette, hogy a vállalatcsoport kiegyensúlyozott növekedést céloz globális piacain, és a jelentős növekedési potenciállal rendelkező feltörekvő piacoknak fontos szerepet szán.

A THACO több mint két évtizede foglalkozik különböző márkák autóinak és haszonjárműveinek gyártásával, valamint értékesítésével. Az új megállapodás értelmében a BMW 3-as sorozat, 5-ös sorozat, illetve az X3 és az X5 modelljeit fogja gyártani.

A BMW jelenleg már több ázsiai országban is készít járműveket. Ezek listáját, India, Thaiföld, Kína, Malajzia és Indonézia alkotja, melyeket most Vietnam követ a sorban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink