Gyártók Vezérigazgatója jövőjéről szavaz a VW felügyelőbizottsága

Vezérigazgatója jövőjéről szavaz a VW felügyelőbizottsága

autopro.hu/V.M. | 2021.07.09 12:19

Vezérigazgatója jövőjéről szavaz a VW felügyelőbizottsága

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen felügyelőbizottsága arra készül, hogy július 9-én megvitassa a vezérigazgató, Herbert Diess szerződésének meghosszabbítását – hozták nyilvánosságra bennfentesek.

Hirdetés

A gyűlésen, ami mindössze napokkal előzi meg a VW július 13-i, stratégiai tervének ismertetésére szolgáló eseményét, Diess szerződését két évvel, 2025-ig hosszabbíthatják meg.

Az időzítést tekintve azonban még fontosabb, hogy a VW szakszervezeti vezetője, Bernd Osterloh, aki Diess reformprogramjának több pontját is ellenezte, nemrég új pozícióba került. Szakszervezeti vezetői tisztségét hátrahagyva a vállalat haszongépjármű érdekeltségéhez, a Tratonhoz nyergelt át, ahol a vezetőségben kapott helyet.

Sok a bizonytalan

A mostani felügyelőbizottsági gyűlésről a Reuters-nek beszéltek bennfentesek, akik azt is megosztották, nincs garancia arra, hogy 9-én végül bizalmat szavaznak Diess-nek, amiben közrejátszhat, hogy a szerződéshosszabbítás előtt még több részlet is tisztázásra vár.

A szerződés meghosszabbítása mindazonáltal segítené Diess-t abban, hogy korábbi ígéretéhez híven az évtized közepére a VW-t a legnagyobb elektromosautó-gyártóvá tegye.

Diess, aki korábban a BMW-nél is dolgozott vezetői tisztséget betöltve, 2015-ben vált a VW igazgatótanácsának tagjává, a vállalat vezetőjévé pedig 2018 áprilisában.

Kiemelt Partnereink