Gyártók Vége lehet a bosszantó várakozásnak a BMW-nél

Vége lehet a bosszantó várakozásnak a BMW-nél

autopro.hu/P.B. | 2023.05.05 14:17

Vége lehet a bosszantó várakozásnak a BMW-nél

Fotó: BMW Group Media Site

Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója szerint már az idei évben rendeződhet a helyzet a BMW új modelljei körüli kiszállítási idők terén. A vezető szerint hamarosan már nem kell ilyen sokat várnia azoknak, akik új BMW-t vesznek.

Hirdetés

A BMW egyes tisztán elektromos modelljei esetében még mindig elképesztő várakozási időkkel kell szembesülnie a vásárlóknak: az i4 M50-nél 15-18, az iX-nél és az i7-nél 9-12, míg az iX3-nál hat-kilenc hónap a várakozási idő. A helyzet már régóta bosszantja a potenciális ügyfeleket, azonba most úgy tűnik, végre jöhet a javulás. Oliver Zipse, a prémium autógyártó vezérigazgatója jelentős lazulásra számít a továbbra is feszült szállítási helyzetben.

Zipse egy sajtóbeszélgetés során kifejtette: „láthatóan csökkennek a szállítási idők. Növeljük a gyártási kapacitásokat, és ezzel általában kevesebb lesz a várakozási idő az autóinkra. A szállítási idők is azt mutatják, hogy a termékekre van kereslet. Ha három-négy hónapot kell várni egy új BMW-re, az nem rossz dolog. Az egy év viszont határozottan túl hosszú” – fogalmazott.

Az Audinál is javul a helyzet

Markus Duesmann, az Audi főnöke már néhány nappal korábban bejelentette, hogy csökkennek a szállítási idők, sőt, megígérte, hogy aki ezekben a hetekben rendel autót az Auditól, az év végéig garantáltan megkapja.

Visszatérve a BMW-re, a bajor OEM-nél egyelőre nem várható az árak csökkentése. icolas Peter gazdasági vezető szerint még Kínában sem fogja mérsékelni árait a BMW, pedig ott némi csökkenés volt megfigyelhető az autók eladásában az első negyedévben – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink