Gyártók Vége a szárnyalásnak: nagyot zuhant a Tesla részvényeinek értéke

Vége a szárnyalásnak: nagyot zuhant a Tesla részvényeinek értéke

autopro.hu/V.M. | 2020.09.03 11:23

Vége a szárnyalásnak: nagyot zuhant a Tesla részvényeinek értéke

Két nappal részvényeinek felosztása és egy nappal az új részvénykibocsátásról tett bejelentését követően a Tesla részvényeinek árfolyama 15 százalékkal esett szeptember 2-án, szerdán.

Hirdetés

A Tesla azután döntött részvényeinek öt az egy arányú felosztása mellett, hogy azok értéke az év kezdete óta közel hatszorosára emelkedett. A bejelentésre a részvények árfolyama tovább nőtt, a sikert meglovagolva pedig a vállalat úgy határozott, hogy ötmilliárd dollár értékben bocsát ki új részvényeket. Nem sokkal ezt követően azonban a Tesla részvényeinek árfolyama 15 százalékkal esett.

A Elazar Advisors befektetési tanácsadó vállalat egyik elemzője, Chaim Siegel szerint az esés hátterében nem az áll, hogy esetleg romlanának a Tesla kilátásai, hanem az, hogy egyes befektetők eladásokba kezdtek, hogy a tőzsdei vágtát követően nyereséghez jussanak.

Berlinben járt Musk

Ugyancsak szeptember 2-án, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk Berlinben járt, ahol német miniszterekkel és más politikusokkal találkozott, hogy az autógyártó és a CureVac oltásfejlesztő cég közti együttműködésről és az országban épülő gyárral kapcsolatban folytasson megbeszélést.

A CureVac egy, az új típusú koronavírus elleni vakcinán dolgozik, aminek gyártásában segítene a Tesla – jelenti a Reuters.

Kiemelt Partnereink