Gyártók Van, ahol már jövőre rendben lehet az újautó-piac

Van, ahol már jövőre rendben lehet az újautó-piac

autopro.hu/P.B. | 2022.12.12 06:21

Van, ahol már jövőre rendben lehet az újautó-piac

Fotó: Pixabay

Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója úgy véli, 2023-ban már helyre állhat az újautó-piac az Egyesült Államokban. Ez egyben azt is jelenti, hogy Barra várakozásai szerint bőven meghaladják majd az eladások az ideit.

Hirdetés

Barra december 8-án azt nyilatkozta, hogy 2023-ra az Egyesült Államokban elérheti a 15 milliót az új személygépkocsik és kisteherautók eladása, mert a kereslet továbbra is erős marad az új járművek iránt. Ez magasabb szám, mint az S&P Global Mobility által korábban 2022-re becsült 13,7 millió, és összhangban van a 2023-ban várható 14,7 millióval.

„Erős keresletet tapasztalunk járműveink iránt” - mondta Barra az Automotive Press Association rendezvényén Detroitban.

Nem lesznek nagyberuházások

Barra azt is elárulta, hogy a GM „nagyon konzervatív költségvetést” tervez 2023-ra, tekintettel a gazdasági növekedéssel kapcsolatos bizonytalanságra.

Az Egyesült Államok vállalati vezérigazgatóiból álló Üzleti Kerekasztal elnökeként Barra a hét elején aláírta azt az előrejelzést, hogy az Egyesült Államok gazdasága 2023-ban mindössze 1,2 százalékkal nőhet – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink