Gyártók Utcára vitték az első Rimac Neverát

Utcára vitték az első Rimac Neverát

autopro.hu/V.M. | 2022.07.13 08:21

Utcára vitték az első Rimac Neverát

Előtérben az első sorozatban gyártott Rimac Nevera, mögötte előszériás példányokkal | Fotó: Rimac

Elkészült, sőt már meg is mutatta magát az első sorozatban gyártott Rimac Nevera elektromos hiperautó, amiből a következő években összesen 150 darab fog készülni Horvátországban.

Hirdetés

A #000 jelölésű első szériában gyártott autó a június második felében megrendezett Goodwoodi Sebességfesztiválon tűnt fel. A jármű kivételesen nem vevői megrendelésre készült, ugyanis a Bugatti Rimac tulajdonában fog maradni demonstrátorként.

Az autó elkészültét a hajtásrendszer kétszeri áttervezése, 18 prototípus készítése, 45 törésteszt, illetve 1,6 milliónál is több kutatás-fejlesztési munkaóra előzte meg.

A további példányok egyenként öt hétbe telő összeszerelése már folyik a Rimac zágrábi üzemében. Az első teljesen elektromos hiperautóból évente 50, összesen pedig 150 darabot fognak készíteni. Ezeket a Rimac 25 kereskedőjén keresztül fogják eljuttatni a világ különböző pontjaira. A Rimac, közleményében megjegyzi, hogy az első évben készülő példányoknak már mindegyikét eladták.

Gyártás négy helyen

A jelenleg 1500 embert foglalkoztató Rimac-nak már javában épül fejlesztési és gyártási célokat egyaránt szolgáló új központja Zágráb mellett. 2023-ban elkészültével, a mostani zágrábi, illetve a prototípusok készítésére szolgáló korábbi helyszínek után ez lesz a negyedik lokáció, ahol Neverákat gyártanak majd.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink