Gyártók Ünnepel az Audi Hungaria szerszámgyára

Ünnepel az Audi Hungaria szerszámgyára

autopro.hu | 2015.12.15 10:46

Ünnepel az Audi Hungaria szerszámgyára

10 évvel ezelőtt, 2005-ben adták át a győri vállalat létesítményét, ahol elsőként a présszerszámok, készülékek és berendezések gyártása kezdődött meg.

Hirdetés

Az évek folyamán az exkluzív szériagyártás, a minőségbiztosítás és a logisztika területével bővült a gyáregység tevékenysége. Ma Győrben készülnek többek között az Audi R8 sportautó karosszériaelemei, amelyet a neckarsulmi telephelyen, Böllinger Höfeben gyártanak.

- A szerszámgyártás, a berendezés- és készülékgyártás, valamint az exkluzív szériagyártás az a három alaptevékenység, amelyek egyedülállóvá teszik szerszámgyárunkat - fogalmazott Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. - Az elmúlt években lépésről lépésre építettük fel kompetenciáinkat a különböző területeken. Ma termékeinket a konszern számos telephelyén használják világszerte, emellett karosszériaelemeket is készítünk az RS-modellek és az Audi-konszern sportautói számára. Szerszámgyárunk évente 110 ezer autóhoz mintegy 450 ezer karosszériaelemet szállít a konszern különböző gyártó telephelyeire - tette hozzá a győri OEM vállalat első embere.

A szerszámgyár 2005-ben nyitotta meg kapuit az Audi Hungaria gyárterületén 18 ezer négyzetméteren. 2011-ben következett az első bővítés, amelynek eredményeként 10 ezer négyzetméterrel nőtt az alapterület. Az itt használt berendezések közül kiemelkednek a nagyméretű présgépek, amelyek 2 ezer 500 tonna préserő kifejtésére képesek. Az 56 tonnás présszerszámok segítségével a karosszériaelemeket a lehető legpontosabban tudják gyártani a munkatársak. Emellett egy innovatív 3D-lézervágó berendezés garantálja az elvárt precizitást.

A vállalat 2014-ben tovább bővítette a szerszámgyár logisztikai területét 5 ezer 400 négyzetméterrel, így a teljes területe ma mintegy 37 ezer négyzetmétert tesz ki.

A vállalat 2006-ban bevezette a szerszámkészítő szakmát is saját képzési rendszerébe, azóta 121 szakmunkástanuló szerezte meg a szerszámkészítő szakmát a vállalatnál. A duális szakképzés keretében a fiatalok képzését egy tanulóállomás is szolgálja a szerszámgyárban, ahol elsajátíthatják szakmájuk gyakorlati fortélyait. Jelenleg 600 munkatárs dolgozik a győri autógyártó szerszámgyárában.

Kiemelt Partnereink