Gyártók Újraindítja termelését a Toyota

Újraindítja termelését a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2024.01.08 11:21

Újraindítja termelését a Toyota

Fotó: Toyota

A Toyota Motor bejelentette, hogy január 8-án újraindítja Japánban található járműgyárait, miután azok működésében a szigetországot január 1-jén súlytó földrengés fennakadást okozott.

Hirdetés

A Japán nyugati partján pusztító 7,6-os erősségű földrengés a Toyota számos beszállítóját, illetve utóbbiak partnereit érintette, zavarokat keltve az autógyártó ellátási láncaiban.

A Toyota, közleménye szerint a földrengés sújtotta területen kívüli készleteit használva indítja újra termelését, a pusztító természeti jelenség elhúzódó hatásai miatt pedig a termelés január 14-e utáni folytatásáról, illetve annak mikéntjéről később fog döntést hozni.

A Reuters beszámolója szerint a világ legnagyobb autógyártója jelenleg is azon dolgozik, hogy felmérje az események ellátási láncaira gyakorolt hatását. A vállalat az Aisin Tier 1-es autóipari beszállítót és a Sumitomo Electric-et is olyan beszállítóiként nevezte meg, melyek károkat szenvedtek a földrengés miatt.

Ugyanakkor a japán kormány által ismertetett adatok szerint január 5-ére a katasztrófa által érintett területen termelő vállalatok mintegy 80 százalékánál újraindulhatott a termelés, ami a helyreállítási munkálatok gyorsaságát illetően bizakodásra adhat okot a Toyotának.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink