Gyártók Újraindítja e-autója gyártását a Toyota

Újraindítja e-autója gyártását a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.10.07 06:22

Újraindítja e-autója gyártását a Toyota

Fotó: Newsroom Toyota Europe

A Toyota közölte, hogy újraindítja első elektromos autója, a bZ4X gyártását, miután sikerült elhárítania azt a biztonsági kockázatot jelentő problémát, ami több mint három hónapon át gátolta az akkumulátoros elektromos típus értékesítését.

Hirdetés

A Toyota még júniusban hívott vissza világszerte 2700 bZ4X-et, miután kiderült, hogy a jármű kerekei leválhatnak. A gyártó akkori közlése szerint éles kanyarok és hirtelen fékezés hatására a kerékagyi csavarok meglazulhatnak, ami a kerekek leválásához vezethet.

A már elkészült járműveken a csavarokat kicserélik, míg az újonnan gyártott darabok esetében biztosítják, hogy azokat megfelelő erővel húzzák meg – jelezte nemrég a Toyota.

A probléma a Subaru Solterrát, a bZ4X enyhén módosított, Subaru által kínált változatát is érinti, melynek példányait szintén visszahívták a hiba felfedezése után.

A légzsákokkal sem volt minden rendben

A Toyota most azt is közölte, hogy egy másik, légzsákokkal kapcsolatos problémát is orvosolt a visszahívott villanyautókon – írta meg a Reuters. Némely légzsákot rosszul szereltek be a gyárban, ami működésképtelenséget vagy sérülésveszélyes működést eredményezhetett.

Az eddig nem ismertetett problémáról Masahiko Maeda, a Toyota technológiai vezetője egy sajtótájékoztató alkalmával megosztotta, hogy csak egy-két hónapja szereztek róla tudomást.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink