Gyártók Újjáéledőben az amerikai autópiac

Újjáéledőben az amerikai autópiac

MTI | 2013.09.05 09:08

Újjáéledőben az amerikai autópiac

A Chrysler eladásai 12 százalékkal bővültek a tengerentúlon augusztusban, de a Ford, Honda, Nissan és Volkswagen is sikeres értékesítési időszakot tudhat maga mögött.

Hirdetés

Hat éve nem volt ilyen jó augusztusa a Chrysler autógyártónak. 166 ezer személygépkocsit és kamiont adtak el, ez 12 százalékos bővülést jelent.

Autóipari elemzők szerint Amerikában a vásárlók már az összes kategóriában vesznek autókat, ahogy egyre jobban javul a gazdaság helyzete. Az LMC Automotive tanácsadó cég szerint augusztusban az Egyesült Államokban a gépkocsieladások megközelítették az 1,5 milliót.

Ideje volt már, hogy pozitív híreket halljunk Detroit környékéről

Bár népszerűbbé kezdenek válni a kisebb autók, mint a közepes méretűek, a vásárlókat már az üzemanyagárak se riasztják el. Augusztusban három éve nem voltak ilyen alacsonyak az üzemanyagárak.

A TrueCar.com adatai szerint az amerikaiak minden eddiginél több pénzt fizetnek az autóikért. Egy autó átlagos vételára 31.252 dollár volt augusztusban, amely majdnem 1000 dollárral több az előző augusztusi átlagos árnál. Az internetes oldal statisztikái szerint a Chrysler, Ford, Honda, Nissan és Volkswagen autógyártóknak mind rekordmagas eladásai voltak augusztusban.

Kiemelt Partnereink