Gyártók Újabb VW-gyár áll le a villanymotorok miatt

Újabb VW-gyár áll le a villanymotorok miatt

autopro.hu/P.B. | 2023.11.10 12:46

Újabb VW-gyár áll le a villanymotorok miatt

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen újabb gyárának kell megszakítania a termelést a villanymotorok hiánya miatt: Emdenben több napig nem készülnek autók. A probléma ugyanaz, mint Zwickauban, de most már népszerűbb modelleket is elért.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Volkswagen az ellátási láncok megszakadása miatt kénytelen korlátozni a termelést a zwickaui gyárában – az üzembe nem tud elég villanymotort szállítani a VW Kasselből. Zwicau után most Emdenben is arra kényszerült a Volkswagen, hogy csökkentse az elektromos autók gyártási volumenét.

November 9-étől legalább november 13-áig felfüggesztik az ID.4 és ID.7 elektromos modellek összeszerelését Emdenben – közölte a dpa hírügynökséggel a gyár szóvivője. Az ok az elektromos motorok hiánya is. A Passat és az Arteon belső égésű motoros modellek gyártása azonban változatlanul folytatódik az emdeni üzemben.

Zwickauban három hétre állt le több Volkswagen-modell gyártása, azonban az elektromos Audikat továbbra is tudja gyártani a létesítmény – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink