Gyártók Újabb üzemét állítja le a General Motors

Újabb üzemét állítja le a General Motors

autopro.hu/V.M. | 2021.03.25 09:20

Újabb üzemét állítja le a General Motors

Fotó: GM Corporate Newsroom

Egy újabb üzemét állítja le a General Motors az Egyesült Államokban, ahol egy másik, már jelenleg sem termelő egység újraindítását elhalasztja. Az OEM, intézkedéseit a globális chiphiányra hivatkozva hozta meg.

Hirdetés

A GM, Missuri állambeli Wentzville-ben található üzemében nem fog munka folyni a március 29-vel és április 5-vel kezdődő heteken, míg a március 15-e óta álló, michigani Lansingban található létesítményben a tervezettnél két héttel később indulhat újra a termelés.

A többek között az autóipari termelés hirtelen megugrására, illetve a laptopok és a játékkonzolok iránti kereslet növekedésére visszavezethető chiphiány világszerte termelésük visszafogására kényszeríti az autógyártókat.

Az alkatrészhiány miatt jelenleg a GM több üzemében is állnak a gyártósorok. Ezek egyike a mexikói San Luis Potosi városában található is, ahol február 8-tól kezdődően rendeltek el termelésszünetet. Most úgy néz ki, hogy az egységben az április 5-i héten indulhat újra a munka – írja a Reuters.

Észak-Amerikában a járműipari termelést a szokatlanul kemény téli időjárás is akadályozza. Az időjárás az egyik oka annak, hogy a Honda helyi egységeiben szünetel, vagy csak csökkentett volumenben folyik a termelés. A japán vállalat nemrég bejelentette, hogy néhány üzemét a tervezettnél később fogja újraindítani.

Kiemelt Partnereink