Gyártók Meghosszabbítja a leállást a Honda

Meghosszabbítja a leállást a Honda

autopro.hu/V.M. | 2021.03.24 11:18

Meghosszabbítja a leállást a Honda

Fotó: Honda Newsroom

A Honda bejelentette, hogy néhány észak-amerikai egységében a március 29-ével kezdődő héten is szünetelni fog a termelés az alkatrészellátásban jelentkezett nehézségek miatt.

Hirdetés

A Honda március 22-vel kezdődően egy hétre leállította a gyártósorokat észak-amerikai egységeinek többségében, míg a le nem állókban csökkentette a termelést.

A gyártó az intézkedések okaként a koronavírus-járványt, a konténerkikötőkben kialakult torlódásokat, a félvezető komponensek nehezen hozzáférhetőségét, illetve a kemény téli hideget nevezte meg – írja a Reuters.

Ahogy azt a Honda legutóbbi bejelentése is mutatja, az észak-amerikai autógyártást jelenleg több tényező is akadályozza. Az előző, március 15-i héten a Toyota részben a szokatlanul hideg téli időjárás, részben bizonyos petrokémiai termékek hiánya miatt fogta vissza a termelést négy helyi üzemében.

Más gyártók, mint a Volvo, a GM vagy a Ford a globális chiphiány miatt szüneteltetik vagy csökkentik a termelést. Utóbbi vállalat, a Stellantis-hoz hasonlóan egyes modelljeit csak félig szereli össze, és a chipszállítmányok beérkezéséig félkészen tárolja azokat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink