Gyártók Újabb Tesla kapható hazánkban

Újabb Tesla kapható hazánkban

autopro.hu/P.B. | 2022.09.02 08:23

Újabb Tesla kapható hazánkban

Fotó: Twitter/ModelYNews

A Tesla közleménye szerint a Model Y hátsókerékhajtású verziója immár elérhető Európában. Kiderült a verzió magyar ára is, ráadásul a mai viszonyok között szinte semmi az ígért háromhónapos várakozási idő.

Hirdetés

A vállalat közlése szerint a Tesla Model Y RWD magyarországi vásárlói 24.499.900 forintos ártól rendelhetik meg teljesen elektromos középkategóriás SUV-t. A gyártó 2022. decemberi kiszállítást ígér az autóhoz, ami a mai viszonyok között rövidnek számít. A modell 455 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik.

A Model Y hátsókerékhajtású verziója a legkedvezőbb árú Tesla Model Y, hazánkban 4,3 millió forinttal lesz olcsóbb, mint a Model Y Performance. Az autó alapfelszereltsége az Autopilot és a hőszivattyús rendszer, valamint a prémium utastér.

Az összkerék-meghajtású és a Performance változatokhoz hasonlóan az első csomagtartó és az osztottan lehajtható második sor ülései 2158 literes maximális rakteret biztosítanak. Opcionálisan akár 1600 kilogrammot vontatni is lehet az autóval.

A hátsókerekes Model Y-t a sanghaji üzemében gyártja a Tesla, de a későbbiekben más gyárakban is összeszerelik majd -áll a gyártó közleményében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink