Gyártók Újabb szuperautókat fognak Olaszországban gyártani

Újabb szuperautókat fognak Olaszországban gyártani

autopro.hu/V.M. | 2022.07.27 06:19

Újabb szuperautókat fognak Olaszországban gyártani

A Silk-FAW első autója, az S9 | Fotó: Silk-FAW

Az amerikai Silk EV és a FAW kínai járműgyártó közös cége, a Silk-FAW megerősítette elkötelezettségét amellett, hogy több mint egymilliárd euró befektetésével elektromos szuperautók gyártására építsen üzemet Olaszországban.

Hirdetés

A helyi hatóságokkal tartott megbeszélés után a vegyesvállalat közölte, hogy augusztus 5-én tervezi véglegesíteni az üzem helyéül szolgáló földterület megvásárlását az észak-olaszországi Reggio Emilia városában.

Maga az építkezés szeptemberben fog kezdődni a telephelyen, ami a vállalat központjaként is fog szolgálni, egyúttal egy fejlesztőközpontnak is otthont ad majd.

Aggodalmat keltett a késedelem

A tisztán elektromos és hibrid szuperautókat Olaszországban és Kínában a Hongqi márkanév alatt gyártani tervező Silk-FAW még tavaly döntött úgy, hogy az olasz autógyártás központjának számító régióban fekvő Reggio Emilia városába telepíti üzemét. A régió az otthona a Ferrari, a Lamborghini, a Maserati és a Ducati márkáknak is.

Az eredeti tervek szerint már 2023 elején megindult volna a termelés, a kinézett földterület megvásárlása azonban problémákba ütközött, ami aggodalmat keltett a régiós vezetésben a projekt megvalósulásával kapcsolatban – derül ki a Reuters cikkéből.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink