Gyártók Újabb kínai gyártó lopná be magát a német autópiacra

Újabb kínai gyártó lopná be magát a német autópiacra

autopro.hu/H.J. | 2018.09.07 11:00

Újabb kínai gyártó lopná be magát a német autópiacra

A kínai Chery Európa legmeghatározóbb autópiacán is értékesíteni kívánja járműveit. Már gőzerővel készül a német piaci belépésére – várhatóan egy elektromos modellel.

Hirdetés

A kínai autógyártók eddig többnyire kudarcot vallottak, amikor megpróbálták megvetni lábukat az európai piacon, azonban a Chery vezetője, Chen Anning rövid időn belül változtatni szeretne ezen.

Németország egyike lehet az első európai piacoknak. A kínaiak fejlesztési központot terveznek Frankfurt közelében, ahol a technológia mellett a dizájn fejlesztésére is törekednek majd. A központ pontos helyszíne és a beruházásra szánt költségek még nem véglegesek, a következő néhány hónap feladatai közé tartozik a tervek pontosítása, valamint az első szakemberek megkeresése is.

Kínában támogatják az elektromos autók fejlesztését, így a Chery első modellje is valószínűleg elektromos autó lesz Európában – ez ismét felkavarhatja az európai gyártók elektromobilitási fejlesztésének versenyét. A járművek értékesítéséhez a Chery bemutatótermeket, műhelyeket és internetes felületet is tervez.

A tervek szerint először is a SUV Exeed TX modellt kínálják majd körülbelül 30 ezer eurós alapáron, ez átszámítva 9,5 millió forintnak felel meg.

Kiemelt Partnereink