Gyártók Újabb izomautó érkezhet Győrből

Újabb izomautó érkezhet Győrből

Biró Csongor | 2014.12.15 12:30

Újabb izomautó érkezhet Győrből

Bár a korábbi győri RS3-as utódját Ingostadtban gyártják, nem marad izomautó nélkül az Audi Hungaria. Több mint valószínű, hogy nálunk kezdődik meg jövőre a TT RS, illetve 2016-ban az RS3 Sedan gyártása.

Hirdetés

Belecsapott a levesbe az Audi az új RS3-assal, a kocsi jobb menettulajdonságokat kínál, mint az eddigi legerősebb kompakt, a Mercedes-Benz A45 AMG. Az Audi ötajtósa szebb, gyorsabb, újabb és erősebb, ha csak egy kevéssel is. Mivel a két gyártó között állandó a verseny, minden bizonnyal a Kecskeméten gyártott CLA 45 AMG is versenytársat kap, a 367 lóerős RS3 Sedan terve állítólag már kész.

S3 és az A3 clubsport tanulmány

A májusban leleplezett A3 clubsport quattro concept megmutatta, mit tudhat elméletben, de az ügyfelek minden bizonnyal megelégednek az RS3 Sportback menettulajdonságaival a négyajtós kivitelben is. 2,5 literes győri motorjának a legnagyobb forgatónyomatéka 465 newtonméter, dupla kuplungos S tronic váltójával 4,3 másodperc alatt katapultál a kocsi álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. Majdnem olyan gyors lesz az RS3 Sedan, mint az Audi RS7 Sportback (3,9 másodperc alatt van százon), viszont csupán fél áron (sajtóhírek szerint 55 ezer euróért) árulják majd.

Feltehetően egy álcázott RS3 Neckarsulmban

2016-ban az új Audinak azonban nemcsak a kecskeméti Mercedesszel kell megküzdenie, hanem az addig elkészülő, háromliteres, 365 lovas motorral szerelt, kézi sebességváltóval is kínált, hátsókerekes BMW 2M kupéval is (esetleg annak négyajtós változatával is). RS modell jövőre is érkezhet, az Audi TT RS bemutatója minden bizonnyal a jövő őszi Frankfurti Autószalonon lesz. Az új RS4-es győri háromliteres dupla turbós V6-as motorja 2016-ban akár 470 lóerőt is mozgathat, a szintén jövőre érkező RS6 plus és RS7 plus négyliteres V8-asai már 580 lóerősek lesznek.

Ilyen lehet az új győri erős

Kiemelt Partnereink