Gyártók Újabb gyárát állítja le a Stellantis

Újabb gyárát állítja le a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2021.08.30 11:17

Újabb gyárát állítja le a Stellantis

Fotó: Fiat Chrysler Automobiles EMEA Press

Az idén megalakult Stellantis-nak egy újabb üzemében rendeltek el kényszerű leállást a chiphiány miatt. A mostani, augusztus 30-i héten szünetel a termelés az olaszországi Sevel kishaszongépjármű-gyárban.

Hirdetés

Az üzemszünetről először a Fiom-Cgil olasz nemzeti szakszervezet jelentett, amit követően a leállás hírét maga az autógyártó is megerősítette.

Még korábban a Nápoly melletti Pomigliano termelőüzemet állították le az alkatrészhiány miatt. Az egység gyártósorai jelenleg is állnak, miután a tervezett újraindulást elhalasztották.

Az olasz szakszervezet úgy értesült, hogy a közép-olaszországi Sevel után a Stellantis más olasz gyárait is érinteni fogja a félvezető komponensek akadozó ellátása – írta meg a Reuters.

Az autógyártókat év eleje óta gyötrő chiphiány mára sok százezer autóra tehető termeléskiesést okozott az OEM-eknek. A Stellantis az augusztus 23-i héten egy franciaországi üzemét állította le, azt nem sokkal megelőzően pedig a chiphiányt sokáig alig megérző Toyota jelezte, hogy szeptemberben negyven százalékkal csökkenti tervezett termelési volumenét.

Kiemelt Partnereink