Gyártók Újabb európai országban jelenik meg a kínai BYD

Újabb európai országban jelenik meg a kínai BYD

autopro.hu/V.M. | 2023.06.23 09:19

Újabb európai országban jelenik meg a kínai BYD

BYD Atto 3 | Fotó: BYD

A kínai BYD autógyártó egy újabb európai országban jelenik meg elektromos autóival. Ez az ország a kontinens egyik legnagyobb autópiaca, Olaszország.

Hirdetés

A BYD kezdetben az ország északi részén, három kereskedőhálózattal együttműködésben jelenik meg három elektromos autójával, melyek azonban nem a megszokott triót alkotják.

A BYD jellemzően a Han szedánt, a Tang SUV-t és a kisebb Atto 3 crossovert kínálja az európai piacokon. Olaszországban azonban egyelőre csak az Atto 3 és a Han modellek lesznek elérhetőek, őket néhány hónapon belül a Dolphin elektromos kisautó és a Seal elektromos szedán megjelenése követi.

Az electrive.com beszámolója szerint azt nem tudni, hogy a BYD miért nem fogja forgalmazni Tang modelljét Olaszországban, a kettő elsőként megjelenő típus helyi ára azonban már ismert. Az Atto 3 indulóára 41.990 euró lesz (15,5 millió forint), míg a Han szedán executive kivitele metálfényezéssel legalább 70.940 euróba (26,2 millió forintba) fog kerülni.

Tövig nyomják a gázpedált Európában

A BYD az olaszországi megjelenés előtt nem sokkal vezette be elektromos autóit a francia piacra. Ezenkívül a kínai OEM többek között Norvégiában, Svédországban, Dániában, Finnországban, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Portugáliában is forgalmazza már villanyautóit.

A gyártó komolyan számol az európai piaccal, amit az is mutat, hogy legalább egy helyi autógyárat is létesítene. Az európai termelést 2025-ben szeretné megkezdeni a vállalat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink