Gyártók Újabb elbocsátási hullám jöhet a Fordnál

Újabb elbocsátási hullám jöhet a Fordnál

autopro.hu/V.M. | 2023.06.26 06:17

Újabb elbocsátási hullám jöhet a Fordnál

Fotó: Ford Media Center

A Ford újabb leépítések bejelentésére készülhet sajtóértesülések szerint. Az elbocsátások az Egyesült Államokban foglalkoztatott, fix bérezésű dolgozókat érintenék.

Hirdetés

A Ford még tavaly tavasszal közölte, hogy belső égésű motoros járművekkel foglalkozó üzletágánál a strukturális költségeket 3 milliárd dollárral csökkentené. Ezt követően augusztusban 3000, főleg észak-amerikai és indiai állás megszüntetését jelentette be.

Az idén aztán a vállalat több körben is európai pozíciók megszüntetéséről döntött. Februárban közel 4000, többségében németországi és brit állás felszámolását, majd rá egy hónappal több mint ezer spanyol dolgozó elküldését jelentették be.

A szoftverfejlesztők sem ússzák meg

Az elbocsátások legfrissebb, közelgő hullámáról elsőként beszámoló Wall Street Journal értesülései szerint a létszámcsökkentés a Ford belső égésű és elektromos üzletágait, valamint szoftverfejlesztését is érinteni fogja.

Az nem ismert, hogy hány ember veszítheti el állását, a Ford pedig nem kommentálta az értesüléseket a Reuters megkeresésére.

Az autógyártókat költségcsökkentésre és hatékonyságuk javítására kényszeríti a magas infláció. Ez hatványozottan igaz a Fordra nézve, mely vetélytársaihoz képest óriási költségtöbblettel működik vezetője, Jim Farley bevallása szerint.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink