Gyártók Újabb autókat hív vissza a Mercedes-Benz – ezúttal a napfénytetővel van gond

Újabb autókat hív vissza a Mercedes-Benz – ezúttal a napfénytetővel van gond

autopro.hu/V.M. | 2020.01.07 10:48

Újabb autókat hív vissza a Mercedes-Benz – ezúttal a napfénytetővel van gond

Több százezer autóját kénytelen visszahívni a német gyártó az Amerikai Egyesült Államokban. Az érintett járművek tetőablakai kieshetnek keretükből, veszélyt jelentve az autóban utazókra.

Hirdetés

Sok modellről van szó

A mintegy kéttucat, 2001 és 2011 között gyártott típust érintő akció keretében 744 ezer C-, CLK-, CLS-, valamint E-osztályba tartozó Mercedes-Benz gépkocsin fogják ellenőrizni, hogy a napfénytető megfelelően rögzül-e a keretéhez. Amennyiben a két alkatrész illeszkedése nem kielégítő, a tetőablakot kicserélik. Azon autótulajdonosoknak pedig, akik már elvégeztették a javítást, lehetőségük lesz visszatérítéshez folyamodni a Daimlernél. Az viszont egyelőre nem ismert, hogy világszerte pontosan hány járművet érinthet a probléma.

Egy újabb szem a visszahívások sorában

Ahogy azt az autopro.hu is megírta, egy 1,4 millió visszahívott gépkocsit felölelő egyéves vizsgálatot követően a Mercedest nem rég húszmillió dollár megfizetésére kötelezték az USA-ban az autó-visszahívások szakszerűtlen kezeléséből kifolyólag. A megegyezés keretében a vállalatnak tizenhárommillió dollárt kell fizetnie, míg a megállapodásban foglaltak be nem tartása újabb hétmilliós bírságot von maga után. Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal szerint a Mercedes nem értesítette időben egyes visszahívási akciók érintettjeit, legalább kettőt csat késéssel hirdetett meg, és nem nyújtotta be minden jelentését – olvasható az Automotive News Europe cikkében.

Nyitókép: media.daimler.com

Kiemelt Partnereink