Gyártók Új vezető kerül a Volkswagen márka élére

Új vezető kerül a Volkswagen márka élére

autopro.hu/V.M. | 2020.06.09 13:17

Új vezető kerül a Volkswagen márka élére

Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka új vezérigazgatója | Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen felügyelőbizottságának döntése szerint július 1-től a Volkswagen márka vezérigazgatói posztját már nem Herbert Diess, hanem a márka operatív igazgatója, Ralf Brandstaetter fogja betölteni, akinek elsődleges feladata a legnagyobb németországi üzemeket érintő költségcsökkentés megtervezése és levezetése lesz.

Hirdetés

A felügyelőbizottság június 8-i határozata lehetővé fogja tenni, hogy Diess, aki egyben a teljes a Volkswagen konszern vezérigazgatója is, jobban összpontosíthasson a vállalatcsoport irányítására. Diess azt közölte, hogy Ralf Brandstaetter az egyik legtapasztaltabb menedzserük, ezért örömmel fogadta, hogy vezérigazgatóként fogja vezetni a Volkswagen márka fejlődését.

A vezetésben végbemenő változások részeként emellett Stefan Sommer, a Volkswagen AG igazgatótanácsának alkatrészekért és beszerzésért felelős tagja június 30-án önként fog távozni a vállalattól. A 2018-ban kinevezett Sommer feladatai közé tartozott például az autógyártó elektrifikációja miatt szükségessé vált gyárépítésekkel kapcsolatos beszerzések levezénylése is.

Még hátra van a megegyezés

Diess és a menedzsment már hetek óta próbál egyezségre jutni az elektromos járművek miatt szükségessé vált költségmegtakarítás mértékéről, illetve menetéről a szakszervezeti vezetőkkel, akik a tizenkilenc fős felügyelőbizottságban kilenc fővel képviseltetik magukat.

A megtakarítások célja, hogy segítse a források előteremtését a Volkswagen 34 milliárd eurós, elektromos és autonóm járművekre irányuló befektetésére, valamint akkumulátorok beszerzésére, mely várhatóan 50 milliárd eurót fog felemészteni – jelenti a Reuters.

Kiemelt Partnereink