Gyártók Új vállalatot hoz létre a Volkswagen a szoftverek területén

Új vállalatot hoz létre a Volkswagen a szoftverek területén

autopro.hu/P.B. | 2021.08.03 10:17

Új vállalatot hoz létre a Volkswagen a szoftverek területén

Rocco Deutschmann, a TraceTronic vezérigazgatója és Axel Heinrich, a Volkswagen elektronikai fejlesztési vezetője | Fotó: Volkswagen Newsroom

Közös vállalatot hoz létre a Volkswagen és a TraceTronic a szoftverintegráció területén. Az új vegyesvállalat neve neocx, melynek ötven-ötven százalékban lesz tulajdonosa a két alapító társaság.

Hirdetés

A Volkswagen Accelerate stratégiájának egyik eleme a digitális vezetési élmény további fokozása, a szoftveres megoldások fejlesztése, az autók szoftvereinek összehangolása, fejlesztése. Ezen a területen hozhat áttörést a neocx nevű új vegyesvállalat, amit a Volkswagen és a TraceTronic alapítottak.

A TraceTronic globális piacvezetőnek számít az autóipari szoftverek tesztelésének és integrációjának területén. A két vállalat által létrehozott neocx keretében egy tesztközpontot hoznak létre, ahol a járműipari szoftvereket fogják tesztelni, finomítani.

Techvállalattá alakulás

Thomas Ulbirch, a Volkswagen Felügyelőbizottságának technikai fejlesztésért felelős tagja a projektről elmondta, hogy ez a közös vállalkozás segíti a Volkswagent azon céljának elérésében, hogy az autót szoftverek által vezérelt eszközzé alakítsák át.

A TraceTronic vezérigazgatója, Rocco Deutschmann kiemelte, hogy megtiszteltetés a cég számára, hogy a Volkswagen őket választotta, valamint elmondta: a cég világszerte segíti ügyfeleit az autóipari szoftverek legkorszerűbb fejlesztéseiben és tesztelésében.

Gyorsabb fejlesztés

A Volkswagen közleménye kitér rá, hogy a neocx-nek köszönhetően az eddiginél sokkal gyorsabban valósíthatók meg a vállalat szoftveres fejlesztései. Ez a TraceTronic integrált rendszereinek köszönhető, ami lehetővé teszi például az egyes funkciók, komponensek tesztelését a rendszer részeként.

A fejlesztések során új technológiákat és tesztelési folyamatokat alkalmaznak olyan területekről, mint a gépi tanulás vagy az adatelemzés. A felhőalapú technológia következetes használata megkönnyíti a nagymértékben skálázható virtuális tesztkörnyezet létrehozását és integrálását is.

A CARIAD, a Volkswagen Csoport szoftvercége szabványosított szoftverplatformot fejleszt ki a Csoport minden márkájához. A neocx célja, hogy a CARIAD által kifejlesztett digitális funkciókat integrálja a Volkswagen járműveibe, tesztelje azokat a magasan automatizált folyamatokban, és felgyorsítsa az ügyfelek számára történő bevezetést.

Kiemelt Partnereink