Gyártók Új nevet és hajtást kap az Opel Mokka

Új nevet és hajtást kap az Opel Mokka

autopro.hu/P.B. | 2022.12.15 06:22

Új nevet és hajtást kap az Opel Mokka

Fotó: Opel Media

Az Opel az Astra Electric új elektromos hajtásgenerációját hozza el az elektromos Mokkába. Ennek során a kis SUV-t Mokka-e-ről Mokka Electric-re keresztelték át, a modell hatótávolsága pedig megnőtt.

Hirdetés

A modell új erőforrása a Stellantis járművek korábbi, e-CMP és EMP2 platformon alapuló elektromos meghajtásának továbbfejlesztése: akárcsak a Peugeot e-308-ban és az Astra Electric-ben, úgy itt is a Vitesco Technologies 100 kilowattos elektromos hajtását váltja fel egy 115 kilowattos egység a Stellantis és a Nidec közös vállalatától.

Az akkumulátor energiasűrűsége 54 kilowattórára nő, a töltési teljesítmény azonban változatlan: az akkumulátor alig 30 perc alatt 80 százalékra tölthető egy 100 kilowattos gyorstöltő állomáson. A váltakozó áramú töltéshez továbbra is rendelkezésre áll egy 11 kilowattos fedélzeti töltő.

Jelentős javulás

Az új hajtás komoly javulást is hoz a Mokka esetében: az autó WLTP szerinti hatótávolsága a jelenlegi 338 kilométerről, 20 százalékkal 406 kilométerre nő. Ez nem a négy kilowattórával nagyobb kapacitású akkunak, hanem az elektromos hajtás lényegesen magasabb hatásfokának köszönhető. A Mokka Electric gyári fogyasztása továbbra is 15,2 kilowattóra/100 kilométer marad. Azt azonban csak a tesztvezetések mutatják majd meg, hogy a gyakorlatban mekkora a különbség a korábbi hajtáshoz képest. Érdekesség, hogy az Opel az aerodinamikán semmit nem változtat.

Valószínű, hogy az Astra Electric és a Mokka Electric után más Opel elektromos járműmodelleket is átneveznek és felszerelnek új hajtással, de ezt a gyártó még nem erősítette meg. Egyelőre marad a Corsa-e, a Combo-e és a Zafira-e a megszokott 100 kilowattos hajtással és 50 kilowattórás akkumulátorral – írja az electrive.com.

„Az „e” „Electric” lesz. Az új névutótaggal hangsúlyozzuk, hogy az Opel Mokka minden eddiginél több elektromos vezetési élményt kínál” – mondta Florian Hüttl, az Opel vezérigazgatója a változásokról.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink