Gyártók Új modellt mutatott be a Lucid

Új modellt mutatott be a Lucid

autopro.hu/P.B. | 2022.11.17 06:20

Új modellt mutatott be a Lucid

Fotó: Lucid Motors

Az amerikai Lucid Motors elektromos autógyártó bemutatta második modelljét, a Gravity SUV-t. Néhány kép mellett az első konkrét információkat is közölték az autóról, emellett további változatokat is piacra dobnak az Air szedánból.

Hirdetés

A Gravity egy luxus elektromos SUV lesz, két vagy három üléssorral 5-7 felnőtt számára. A tetővonal alig dől le hátrafelé, és a hátsó ablak is viszonylag meredek. Mindkét tényező a jó belső tér mellett szól – hogy két felnőtt is jól tudjon utazni a harmadik üléssorban –, de rontja az aerodinamikát.

Ugyan úgy tűnik, hátul a légáramlás látszólag nem volt elsődleges szempont a tervezésben, a Gravity állítólag „nagyobb hatótávolságot kínál, mint bármely más elektromos jármű (kivéve a Lucid szedánját)” – áll a vállalat közleményében, ugyanakkor nem adtak meg pontos technikai adatokat.

A formatervezést tekintve a Gravity elölről hasonlít testvérére, az Air elektromos szedánnal való rokonság egyértelmű. Ennél sokkal többet az eddig közzé adott képeken még nem látni. További információkat a foglalások 2023 elején történő megnyitásakor közölnek. A Lucid Gravity 2024-től lesz elérhető.

Az első modell is változik

Eközben a Lucid bővíti első modellje, az Air elektromos limuzin kínálatát is. Az Air Touring mellé érkezik az új alapmodell, az Air Pure, ami a tervek szerint még ebben az évben piacra kerül 358 kilowattos teljesítménnyel, összkerékhajtással és 410 mérföldes (656 kilométer) EPA hatótávolsággal. Jövő évtől az Air Pure egymotoros hátsókerék-hajtással is elérhető lesz – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink