Gyártók Új modellt gyárt Csehországban a Hyundai

Új modellt gyárt Csehországban a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2023.08.24 15:21

Új modellt gyárt Csehországban a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

Megkezdődött a modellfrissítésen átesett, új elektromos Hyundai Kona sorozatgyártása Nošovicében, Csehországban. Az elektromos SUV-ból idén 21 ezret szeretne gyártani a vállalat, jövőre ötvenezer a cél.

Hirdetés

Az új Kona külső megjelenéséről már decemberben hírt adhattunk, míg a technikai részleteket először márciusban mutatták be: a jármű hajtásláncra 114,6 kilowattosra frissítették, szemben az előző verzió 100 kilowattjával. Az új változat akkumulátora 48,4 kilowattórától kezdődik, ezzel minimum kilenc kilowattórát ver az előző verzióra. A „Long Range” Kona modell 160 kilowattos hajtáslánccal és 65,4 kilowattos akkumulátorral rendelkezik, ennek a maximális hatótávolság 514 kilométerre becsülhető a WLTP-szabvány szerint.

A Kona Electric két változata készül majd a cseh üzemben, a Long Range mellett az alapváltozat a fent említett specifikációval érkezik, ennek a hatótávolsága 377 kilométer lesz.

A termelés várhatóan gyorsan fel fog pörögni, mivel a vállalat várakozásai szerint 2023 végére a Kona Electric az üzem teljes termelésének 15 százalékát fogja képviselni. Abszolút számokban ez azt jelentené, hogy a fent említett 21 ezer jármű gördül le a gyártósorokról 2023 végéig, majd egy évvel később 50 ezerre kell növelni az adagot.

Bővül az export köre

A Hyundai a jelenleg kizárólag az európai piacon, 22 országban értékesíti a „cseh Konát”. Az új változatot ezek mellett további húsz országban tervezik forgalmazni. Ez annak a jelentős váltásnak a része, amelynek a végén a Hyundai tervei szerint a dél-koreai OEM 2035-től csak károsanyag-kibocsátásmentes járműveket fog kínálni Európában.

„A Hyundai Európát központi piacnak tekinti, ami tükröződik ügyfeleink iránti elkötelezettségünkben is, szerte a kontinensen. Ezért gyártjuk modelljeink több mint 70 százalékát – az európai vásárlókat szem előtt tartva – Európában. Válaszul az elektromos járműveink iránti növekvő keresletre a régióban, az egyik legfontosabb elektromos autónk gyártása Európában hangsúlyozza az európai piac fontosságát a Hyundai számára” – magyarázta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója.

A jobbkormányos változatot az Egyesült Királyságban, Írországban és Cipruson is gyártják. A Hyundai hozzáteszi, hogy az elektromos modell új célpontjai közé tartozik Törökország és Izrael, valamint Réunion és Guadalupe szigete is – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink