Gyártók Új leányvállalattal támad a GAC

Új leányvállalattal támad a GAC

autopro.hu/P.B. | 2022.08.16 08:16

Új leányvállalattal támad a GAC

Fotó: Facebook/GAC Design

A kínai GAC Group autógyártó 2,16 milliárd jüant (312 millió eurót) fektet be elektromos hajtásrendszerek gyártásával foglalkozó leányvállalat létrehozásába. Az új leányvállalat 2025-ig éves kapacitását 400 ezer integrált elektromos hajtásrendszerre szeretné kiterjeszteni.

Hirdetés

Hivatalosan az elektromos hajtásrendszerrel foglalkozó leányvállalat a GAC Group (23 százalék), a GAC Motor (26 százalék) és a GAC Aion (51 százalék) vegyesvállalata. Az eddigi jelentésekből nem derül ki, hogy mik lesznek a GAC által gyártott hajtásrendszerek legfontosabb adatai.

Vélhetően a GAC Aion – a teljes GAC Csoport elektromobilitással foglalkozó leányvállalata - lesz a 400 ezer integrált meghajtóegység fő vásárlója. A közlemény szerint az új leányvállalat 100 ezer elektromechanikus tengelykapcsolót is készít majd. Ezeket az e-drive-ket valószínűleg más GAC márkák hibrid járműveiben is használni fogják.

A GAC Aion az idei évben eddig 125.284 akkumulátoros elektromos autót értékesített. A kínai jelentések szerint a saját elektromos hajtásrendszer-egység létrehozása „a GAC Aion folyamatos magas növekedésének alapját kívánja lefektetni” – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink