Gyártók Új leányvállalattal segíti az e-buszokat a Daimler

Új leányvállalattal segíti az e-buszokat a Daimler

autopro.hu/Sz.K. | 2023.06.11 12:22

Új leányvállalattal segíti az e-buszokat a Daimler

Fotó: Daimler Global Media Site

A Daimler Buses létrehoz egy leányvállalatot, amely az elektromos buszok infrastruktúrájának tervezésére és építésére specializálódik. A Daimler Buses Solutions GmbH partnereivel együttműködve a teljes infrastruktúrát egy kézből fogja biztosítani az ügyfeleknek Európa-szerte.

Hirdetés

A Daimler már most is kínál ügyfelei számára töltési technológiákat az elektromos buszok mellé. Az új, százszázalékos tulajdonú leányvállalatban az autóbuszgyártó tovább kívánja bővíteni a meglévő szaktudását és portfóliójá.

A Daimler Buses az új leányvállalat esetében gyors növekedést és rövid döntéshozatali utakat vár, „akárcsak egy startup esetében”. A Daimler Buses Solutions GmbH vezetését Dietrich Müller veszi át, aki korábban a Daimler Buses E-Systems vezetője volt.

A Daimler szervezeti átalakítása

Az új vállalat elsősorban a Daimler Buses szervezeti átalakítását jelenti, azonban két új területen is bővíti a kínálatot olyan szolgáltatásokkal, amelyek „a hidrogénalapú üzemanyagcellás meghajtással vagy hatótávnövelővel felszerelt autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúra minden aspektusát lefedik”. Az új vállalat az infrastrukturális megoldásokat márkafüggetlenül kínálja majd.

Mindez azt jelenti, hogy még azok is, akik más gyártók elektromos buszait üzemeltetik - beleértve az hidrogén üzemű buszokat is -, segítséget kaphatnak a Daimler Buses Solutions-től egy átfogó elektromobilitási rendszer kialakításában. A vállalat már 2020-ban közös vállalatot alapított a Volvóval az üzemanyagcellás járművekre vonatkozóan, és nemrég piacra dobta az eCitaro üzemanyagcellás modellt.

Üzleti egységek összevonása

Till Oberwörder, a Daimler Buses vezérigazgatója szerint a cég ügyfeleinek nemcsak elektromos meghajtású buszokra van szükségük, hanem teljes körű megoldásokra az e-flották üzemeltetéséhez.

„Itt igazi úttörők vagyunk a kínálatunkkal, és ezt tapasztalatként hozzuk be új leányvállalatunkba. A Daimler Buses Solutions GmbH-val tovább kívánjuk bővíteni az üzletágat, és a dinamikus piaci környezetben maximális vállalkozói szabadságot kívánunk biztosítani az egységnek” – mondta.

Mirko Sgodda, a Daimler Buses marketing, értékesítési és ügyfélszolgálati vezetője hozzáteszi, hogy az átalakulás csak az elektromos buszok és az ökoszisztéma tökéletesen összehangolt együttesével lehet sikeres. „Az összes tevékenység egyetlen üzleti egységbe történő összevonása fontos mérföldkő a jövőre nézve.”

Idén márciusban a Daimler Buses bejelentette, hogy az évtized végéig mintegy 55 milliárd forintot fektet be mannheimi és neu-ulmi üzemébe. Az évtized második felétől teljesen elektromos üzemű távolsági buszok is le fognak gördülni a gyártósorról Neu-Ulmban, valamint az évtized végétől akkumulátoros elektromos és hidrogénalapú üzemanyagcellás meghajtású autóbuszok is készülnek majd – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink