Gyártók Új képzőközponttal segíti dolgozóit a Seat az elektromos fordulatban

Új képzőközponttal segíti dolgozóit a Seat az elektromos fordulatban

autopro.hu/V.M. | 2020.08.31 18:21

Új képzőközponttal segíti dolgozóit a Seat az elektromos fordulatban

Fotó: SEAT Media Center

Mostanra a Volkswagen Csoport legolcsóbb autóit gyártó Seat is elkezdte elektrifikálni modellkínálatát, ami a következő mintegy másfél évben több új villanyhajtású autóval is bővül. Támogatandó az új típusok bevezetését, a spanyol vállalat egy új, 400 négyzetméteres oktatóközpontot nyitott, ahol munkatársai elektromos modellekkel kapcsolatos képzésekben fognak részesülni.

Hirdetés

Az elektromobilitási Oktatóközpont (electromobility Learning Center – eLC) a cég martorelli üzemének területén található. A létesítmény célja, hogy növelje a Seat több mint 15 ezer alkalmazottjának elektromos járművekkel kapcsolatos általános tudásszintjét, a gyártósori dolgozókat ezen túlmenően speciálisabb képzésben is részesítik, hogy képessé váljanak a magas feszültség melletti munkavégzésre, és részt vehessenek a Seat hibrid és tisztán elektromos modelljeinek összeszerelésében.

A Seat az elektromobilitáson kívül más területeken is fejlődési lehetőséget nyújt munkatársainak. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a vállalat nemrég egy olyan Ipar 4.0 képzést is indított, aminek teljesítői bizonyítványt kapnak egy egyetemi kiegészítő képzés elvégzéséről.

Öt új elektromos autó másfél év alatt

A Seat és sportmárkája, a Cupra kínálata öt új tisztán elektromos, illetve plug-in hibrid modellel fog bővülni idén és 2021-ben. A Leonból Seat, valamint Cupra márkajelzés alatt is fog plug-in hibrid készülni. A Seat Tarraco SUV ugyancsak kapni fog egy plug-in hibrid variánst, ahogy a Cupra Formentor crossover is, az első olyan modell, amit a sportmárka számára terveztek. Az ötödik autó a tisztán elektromos Cupra el-Born lesz, ami a Seat Mii után a vállalat második akkumulátoros elektromos típusa.

Kiemelt Partnereink