Gyártók Új kabriót dob piacra a Ferrari

Új kabriót dob piacra a Ferrari

autopro.hu/P.B. | 2022.04.21 14:16

Új kabriót dob piacra a Ferrari

Fotó: Facebook/Ferrari

Hamarosan érkezik a Ferrari 296 GTS, ami a 296 GTB kabrióváltozata lesz. Ez a modell a negyedik hibridje – és egyben negyedik elektrifikált autója. Az idei évben még egy újdonsággal rukkol elő az olasz OEM.

Hirdetés

Április 19-én mutatta be negyedik hibridjét a Ferrari: a 296 GTS a tavaly bemutatott 296 GTB kabrióváltozata, elődjéhez hasonlóan ez is egy plug-in hibrid hajtású autó. Ez a negyedik elektrifikált Ferrari, korábban az említett 296 GTB, valamint a SF 90 Stradale és annak kabrió kivitele kapott hibrid hajtást.

A legtöbb technikai paramétere megegyezik a 296 GTB-nek és a GTS-nek: ez is hathengeres, turbós 830 lóerő teljesítménnyel, amiből 166 lóerőért felel a villanymotor. Elektromos üzemmódban 25 kilométer megtételére képes a jármű.

Jön az első SUV

Az idei év legnagyobb dobása azonban nem ez lesz a Ferrari részéről. A gyártó idén mutatja be az első SUV-ját, ami a Purosangue nevet kapja majd. Az olasz OEM először gyárt a sportautókon kívül valami mást, ezzel a Volkswagen Csoporthoz tartozó Lamborghini útjára lép, mely korábban már piacra dobot egy SUV-t.

A Ferrari a tervek szerint 2025-ben mutatja be első tisztán elektromos modelljét. Június 16-án a gyártó további részleteket is elárul az elektrifikációs stratégiájáról – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink