Gyártók Új gyárat épít Walesben az Aston Martin

Új gyárat épít Walesben az Aston Martin

autopro.hu | 2017.01.23 09:00

Új gyárat épít Walesben az Aston Martin

200 millió fontos költségvetésből épül Dél-Walesben az új üzem, ahol a legújabb 2019-es DBX crossover modelljüket fogják gyártani.

Hirdetés

Ez lesz a legendás brit vállalat második gyára az Egyesült Királyságban, de a gaydoni központ is tovább üzemel, többek közt itt készül az Aston Martin legutóbbi modellje, a DB11-es is.

Az új létesítmény St Athan faluja mellett épül, közvetlen Nagy-Britannia egykori legnagyobb légierő bázisának szomszédságában. A tervek szerint az üzem 750 új munkahelyet fog biztosítani - bár a cég tavaly februárban még 1000-et ígért de a várakozások szerint a beszállítóilánccal együtt ez a szám 3000 fölé is emelkedhet majd.

Az Aston Martin már régóta gondolkodik egy új üzem felépítésén, több lehetséges helyszín is felmerült korábban, mint például valamelyik déli állam az Egyesült Államokban, de szóba került az angliai Browsn Lane üzem átvétele is, ahol a Jaguar gyártotta autóit egészen 2005-ig. Végül mégis Walesre esett a választás, elsősorban a felajánlott állami támogatásoknak, és a gaydoni Aston Martin központ közelségének köszönhetően- írta meg a carmagazine.co.uk.

A munkálatokat már megkezdték, először az ügyfél és recepciós részleg, majd az adminisztratív blokk készül el, magát az összeszerelő szekciót pedig áprilistól kezdik el megvalósítani.

Az Aston Martinnak nagy tervei vannak az itt gyártandó új modellel, legújabb luxusautójukból évi 3000 darabot akarnak eladni, ennek 90 százalékát külföldre szánják. Az eladás 2020-tól kezdődik, és ha bejönnek a számítások, nagyban megdobja majd az értékesített autók számát, amely körülbelül 7000 darabra esett vissza a tavalyi évben.

Kiemelt Partnereink