Gyártók Új esélyt kap a svéd e-teherautós cég

Új esélyt kap a svéd e-teherautós cég

autopro.hu/V.M. | 2023.12.04 08:18

Új esélyt kap a svéd e-teherautós cég

Fotó: Volta Trucks

A svéd Volta Trucks nagy-britanniai üzletága és eszközei a Luxor Capital befektetéskezelő tulajdonába kerültek. Ezzel a csődbe jutott elektromosteherautó-gyártó új esélyt kapott.

Hirdetés

A Luxor Capital, mely már eddig is befektetője és hitelezője volt a teherautógyártónak, egy új leányvállalatán, a Volta Commercial Vehicles Limiteden keresztül vásárolja meg a svédországi központú, de tevékenységeit főképpen a szigetországban folytató céget – számolt be a Reuters a csődfelügyeletet ellátó cég közleménye alapján.

A Volta Trucks nemrég jelentett csődöt, aminek oka egy másik e-mobilitási startup, az amerikai Proterra augusztusi fizetésképtelenné válása volt. A Proterra a Volta akkumulátorbeszállítójaként működött, így csődbe kerülése gyakorlatilag megakasztotta a tehergépjárművek gyártását, végső soron ellehetetlenítve a tőkéhez jutást.

Elméletileg az akkumulátorellátás és esetleg plusz források bevonásával a Volta sikeres üzletet folytathatna, ugyanis csődje idején több mint 5000 megrendeléssel rendelkezett.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Proterra a Volvo Csoporthoz kerül. A haszonjárműgyártó vállalatcsoport részeként valamilyen formában folytathatja működését, így nem kizárt, hogy a Voltának végül nem kell új beszállító után néznie.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink