Gyártók Új elektromos modell jön a Volvótól

Új elektromos modell jön a Volvótól

autopro.hu/P.B. | 2020.10.08 06:20

Új elektromos modell jön a Volvótól

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

Håkan Samuelsson, Volvo vezérigazgatója egyik nyilatkozatában arról beszélt, hogy a vállalat használni fogja a szintén a Geely alá tartozó Lynk&Co. által fejlesztett SEA-platformot. Samuelsson szavai szerint az új Volvo modell egy kisebb autó lesz, ám több konkrétumot nem árult el.

Hirdetés

Ahogyan korábban az autopro.hu is beszámolt róla, a kínai Geely tulajdonában álló, svéd-kínai cég, a Lynk&Co. új platformot fejlesztett ki elektromos autókhoz. A SEA-platformra épülő járművek az alacsony tömeg érdekében nagy részben alumíniumból készülnek majd, akkumulátoraik élettartamát kétmillió kilométerben határozták meg.

A platform létrehozása lehetővé teszi az egyre intelligensebb járműtechnológiák és az önvezetés fejlesztését is, mivel a tervezés során szempont volt többek között az önvezetés későbbi integrálhatósága is.

Az XC20-as lehet az új modell

Az electrive.com szerint a Samuelsson által említett kisebb elektromos modell jó eséllyel az XC20 lesz, amit már 2017-ben bejelentett a Volvo, és az akkori tervek szerint már 2019-ben megkezdődött volna a modell gyártása.

A Volvo elektrifikációs stratégiája szerint 2025-re már a vállalat által gyártott autók minimum fele elektromos lesz, ezért nem lenne meglepő egy újabb elektromos modell bemutatása az XC40 Recharge után.

Kiemelt Partnereink