Gyártók Új céget alapított a Daimler

Új céget alapított a Daimler

autopro.hu/P.B. | 2020.06.10 18:23

Új céget alapított a Daimler

Fotó: Daimler Media

Daimler Truck Fuel Cell néven új céget alapított a Daimler az üzemanyagcellák területén zajló kutatások összehangolásának érdekében. A céget Andreas Gorbach és Prof. Dr. Christian Mohrdieck fogja vezetni, az új vállalat a közeljövőben együttműködne a Volvo Csoporttal.

Hirdetés

Közleményében a Daimler egy fontos mérföldkőnek nevezi az üzemanyagcella-stratégiájában az új cég megalapítását. A cég két vezetője már korábban is a Daimler üzemanyagcellás meghajtással foglalkozó területén dolgozott, így tapasztalt szakemberekről van szó.

A Daimler még áprilisban kötött megállapodást a Volvóval a haszongépjárművek üzemanyagcellás meghajtására vonatkozó kutatási területen, az újonnan alapított Daimler Truck Fuel Cell is csatlakozni fog majd ehhez a megállapodáshoz.

A jövő üzemanyaga

Az üzemanyagcella alapvető megoldásnak számít a szén-dioxid-mentes üzemanyagok között, ezért kiemelten fontos a fejlesztése a Daimler szerint. Mint írták, a Volvo ugyanígy elkötelezett a technológia mellett, így gyümölcsöző együttműködésre számítanak a haszongépjárművek meghajtásának fejlesztésében.

A Daimler a Volvo mellett a Rolls Royce-szal is együttműködik a területen, a vállalat vezetése pedig komoly eredményeket vár a jövőben a károsanyag-kibocsátás csökkentésének területén.

Kiemelt Partnereink