Gyártók Úgy néz ki, megvan, ki gyárt e-autót a Xiaominak

Úgy néz ki, megvan, ki gyárt e-autót a Xiaominak

autopro.hu/P.B. | 2022.08.29 09:19

Úgy néz ki, megvan, ki gyárt e-autót a Xiaominak

Fotó: Mi Blog

Az okostelefon-gyártó kínai Xiaomi a szintén kínai BAIC vállalattal közösen gyárthat elektromos autókat, miután a Xiaomi késésben van az önálló autógyártáshoz szükséges engedély megszerzésével.

Hirdetés

Az elektromosautó-gyártásba csak most belépő cégek és startupok, valamint a hagyományos OEM-ek bérgyártási kapcsolata egyre gyakoribb Kínában, mivel az állami tervezők a túlzott beruházások visszaszorítása érdekében korlátozzák a gyártási engedélyek kiadását az új cégek részére.

A Xiaomi és a BAIC különféle lehetőségeket vizsgál, többek között azt, hogy a Xiaomi részesedést vásárolna a pekingi cégben. A Xiaomi és a BAIC sem kívánt nyilatkozni az ügyről a Reuters megkeresésére.

A Xiaomi az év elején kezdte meg első autógyárának építését Pekingben, miután tavaly bejelentette, hogy belép az elektromosjármű-szektorba. Az üzem éves kapacitása 300 ezer autó lesz. Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a Xiaomi már kiválasztotta, ki szállítsa az akkumulátort az autóiba.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink