Gyártók Túl kicsi lenne az épülő gyár, inkább megduplázza a beruházást a Volvo

Túl kicsi lenne az épülő gyár, inkább megduplázza a beruházást a Volvo

autopro.hu/B.B. | 2017.09.20 06:27

Túl kicsi lenne az épülő gyár, inkább megduplázza a beruházást a Volvo

Menet közben tervez újra a kínai-svéd márka, így további egymilliárd dollárral egészíti ki a bővítésre szánt eredeti összeget. Sok más dolgozó közül a HR-részlegnek is tempót kell váltania.

Hirdetés

Nagyban tart a Volvo első amerikai üzemének építése, melynek korábbi tervezésekor úgy tűnik, a kínai-svéd márka korábban alulbecsülte a szükséges kapacitásokat – erre enged következtetni, hogy a Reuters értesülése szerint a gyártó megduplázza az eredeti költségvetést.

A beruházás további egymilliárd dollárral való kiegészítésének köszönhetően egy második gyártósort is kialakítanak majd az épülő üzemben. A dél-karolinai Charlestonban várhatóan 2018-ban működésbe lépő gyár kapacitásnövelésének a helyi álláskeresők is örülhetnek, hiszen a korábban tervezett kétezer pozíció mellett további 2500 új munkahely is létrejön.

A helyi üzemben elsők között majd a megújuló S60 készülhet, egy másik, szintén itt gyártandó modellt a Volvo a közeljövőben nevez majd meg. A hírek szerint az új telephelyen évente hatvanezer kocsit gyártanának, ennek 60 százalékát exportra.

Az elmúlt években a Volvo igencsak megerősítette modellválasztékát, az amerikai bővítés is a márka magabiztosságát mutatja. Bár az USA autópiaca zsugorodásnak indult, a kínai tulajdonú Volvo szerint a tengerentúli eladások tavalyi hét százalékos csökkenését nem a gyenge kereslet, hanem a gyártó nem optimális termelési- és elosztórendszere okozta. Az új gyár 2018-tól orvosolhatja ezt a problémát, így nem kizárt, hogy a svédek újabb értékesítési csúcsokat állítanak.

A Volvo egyelőre nem kívánta kommentálni az építkezés közbeni bővítést, további információkat várhatóan a szeptember 25-re összehívott sajtótájékoztatón lehet majd megtudni.

Kiemelt Partnereink