Gyártók Tőzsdei bevezetésre készülnek a Volkswagen márkák

Tőzsdei bevezetésre készülnek a Volkswagen márkák

autopro.hu/E.M. | 2022.10.05 06:16

Tőzsdei bevezetésre készülnek a Volkswagen márkák

Fotó: Volkswagen Newsroom

Oliver Blume vezérigazgató elmondta, hogy a Volkswagen konszern márkái felkészülnek a tőzsdei bevezetésre, azonban csak egyfajta gyakorlatként.

Hirdetés

Blume elmondta, hogy az egyes márkák vezérigazgatói és pénzügyi vezetői azon dolgoznak, hogy a tőkepiacokat szem előtt tartva élesítsék a fókuszt. „A Volkswagen Csoporton belül egyértelmű motivációt érzek arra, hogy a tőkepiacok nagyobb jelentőséget kapjanak” – nyilatkozta Blume a Handelsblattnak.

„Bölcsen végrehajtva ez jelentős hozzáadott értéket teremthetne, és javíthatná a Volkswagen Csoport és a márkák versenyképességét" - mondta Arndt Ellinghorst, a QuantCo adatszolgáltató cég autóipari szakértője.

Kettős eredmény

A Porsche tőzsdei bevezetése óta már most annyit ér, mint korábbi anyavállalata, amely Blume szerint kiemeli a Volkswagen Csoportban rejlő potenciális rejtett értékeket.

Ez a lépés azonban még nem tett jót a Volkswagen értékelésének, hiszen a Csoport részvényei mintegy 10 százalékkal csökkentek, részben azért, mert a befektetők a korábbi anyavállalatról a sportautó márkára váltottak.

Jövőbeni tervek

Blume arról nem számolt be, hogy terveznek-e további tőzsdei bevezetéseket. Jelölt azonban bőven akad, hiszen a tőzsdére eddig be nem lépett márkák közé tartozik az Audi, a Lamborghini, a Bentley, a Škoda, a Seat és a Cupra is.

Arno Antlitz, a Volkswagen pénzügyi igazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy a PowerCo akkumulátorgyártó-egység tőzsdei bevezetésének értékelése a következő prioritás, félresöpörve az esetleges további márkák bevezetését – olvasható a Reuters cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink