Gyártók Továbbra sem lesz francia a legnépszerűbb francia e-autó

Továbbra sem lesz francia a legnépszerűbb francia e-autó

autopro.hu/P.B. | 2023.07.05 15:22

Továbbra sem lesz francia a legnépszerűbb francia e-autó

Fotó: Stellantis Media

Hiába szeretné annyira a francia kormány, a Stellantis nem hajlandó Franciaországba költöztetni a Peugeot e-208 gyártását, így a bestsellernek számító modell összeszerelése továbbra is Spanyolországban fog zajlani.

Hirdetés

A Stellantis nem tervezi az elektromos Peugeot 208 gyártását Spanyolországból Franciaországba költöztetni annak ellenére, hogy a francia kormány azt szorgalmazza, hogy minél több autót gyártson helyben, Franciaországban a Stellantis – mondta Carlos Tavares, a konszern vezérigazgatója.

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter szerint Franciaországban kisméretű elektromos járműveket kellene építeni a felsőbb kategóriás modellek helyett. A franciák egyébként is új támogatási rendszert terveznek az elektromos autók számára, mert azok gyártása még mindig költségesebb, mint a hagyományos autóké.

„Tudom, hogy Carlos Tavares élvezi a kihívásokat. Arra kérem őt, hogy vállalja a kihívást, hogy kis elektromos járműveket, például a 208-ast építsen Franciaországban” - mondta Le Maire.

Jön az első olcsó e-autó a Stellantistól

A Stellantis júniusban jelentette be, hogy október közepén bemutatja első európai gyártású, megfizethető elektromos autóját, az új Citroën e-C3-at, amint az alacsonyabb költségű kínai márkák autóival száll harcba az európai piacon.

A megfizethetőbb európai modellek iránti igény egyre nagyobb, és a kínai elektromos autómárkák európai megjelenése csak tovább fokozza azt - írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink