Gyártók Továbbra is őrizetben marad Stadler

Továbbra is őrizetben marad Stadler

autopro.hu/S.B. | 2018.08.27 09:06

Továbbra is őrizetben marad Stadler

Meg kell adni Stadlernek a lehetőséget, hogy tisztázza magát, ami nehéz, hiszen sok helyen mintha már bűnösnek ítélték volna, nyilatkozta Peter Mosch, az Audi AG üzemi tanácsának elnöke.

Hirdetés

Rupert Stadler továbbra is őrizetben van, miután a müncheni bíróság elutasította az Audi vezetőjének fellebbezését. Stadlert júniusban tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy megpróbálta meghamisítani a bizonyítékokat az Audi és a Volkswagen csoport emissziós botránya kapcsán.

A bíróság azt nyilatkozta, hogy Rupert Stadler gyanúsított marad, mivel a csalás ismerete ellenére is engedélyezte a dízeles Audi modellek használatát és értékesítését.

A vállalat még 2015 szeptemberében ismerte el, hogy világszerte 11 millió autó kibocsátási tesztjét manipulálták. Az autógyártó azonban elutasította azt a kijelentést, hogy a topvezetők, köztük Stadler is tudatában voltak a kipufogógáz-vizsgálatok manipulálásának.

Stadler kezdetben együttműködött az ügyészekkel, de egy ideje már nem nyilatkozik, tudatta az ügyészség júliusban. A 2007-től az Audi vezérigazgatójaként dolgozó Stadlert letartóztatását követően ideiglenesen felmentették a posztjáról. Helyére ideiglenesen Bram Schotot nevezték ki.

Az Automobilwoche szerint a VW-csoport Markus Duesmann korábbi BMW-s beszerzési igazgatót jelölte ki az Audi élére 2019. január 1-jétől.

Kiemelt Partnereink