Gyártók További költségcsökkentés jöhet a Volkswagennél

További költségcsökkentés jöhet a Volkswagennél

autopro.hu/V.M. | 2020.06.08 09:18

További költségcsökkentés jöhet a Volkswagennél

Fotó: Volkswagen Newsroom

Hogy ellensúlyozza a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait, a Volkswagen további költségcsökkentést tervez, a járványhelyzetet megszenvedő területek egyike pedig a kutatás-fejlesztés lehet.

Hirdetés

A német autógyártó vezérigazgatója, a Herbert Diess az előző héten a vállalat felső vezetőivel egy gyűlésen azt közölte, hogy a korábban tervezethez képest jelentősen csökkenteni kell a kutatás-fejlesztési és a beruházási kiadásokat, valamint az állandó költségeket.

A vállalatvezető azt is elmondta, hogy a konszern fizetőképességének romlása legalább júliusig folytatódni fog a gyenge kereslet miatt, majd hozzátette, hogy nem mindegyik márka fogja 2020-at pozitív eredménnyel zárni.

Az Automobilwoche szerint mindez azt jelenti, hogy a Volkswagen márkának 20 százalékkal kellene lejjebb szorítania az anyagköltségeit.

A Reuters megkeresésére a Volkswagen egyik szóvivője elmondta, hogy az előző heti gyűlésen általános tanácskozás zajlott arról, hogy a költségek terén milyen további intézkedések hozhatóak, konkrét döntések azonban még nem születtek.

Kiemelt Partnereink