Gyártók Történelmi mérföldkőhöz ért a Tesla

Történelmi mérföldkőhöz ért a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.05.26 15:20

Történelmi mérföldkőhöz ért a Tesla

Fotó: Tesla

2023 első negyedévében globális szinten a Tesla Model Y volt a legnépszerűbb autó. Nemcsak az elektromos autók között, hanem az összes kategóriában együtt. Eddig nem fordult elő, hogy elektromos modell vezesse a listát.

Hirdetés

A JATO Dynamics a Motor1 kérésére állította össze a legnépszerűbb modellek listáját. Az adatok szerint a Tesla Model Y-ból 267.200 darabot értékesítettek az idei év első három hónapjában, ami 69 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A korábban legkelendőbb Toyota Corolla modell csökkenő tendenciát mutatott, 2023 első negyedévében 256.400 darabot adtak el belőle, ezzel a második helyre csúszott a modell. Ezt követi további három Toyota: a Hilux pickup 214.700, a RAV4 SUV 211 ezer és a Camry szedán 166.200 darabbal.

A Motor1 a Model Y hatalmas növekedését a Tesla árcsökkentéseinek és a vállalat globális terjeszkedésének tulajdonítja. A Telsa Fremontban, Sanghajban, Grünheidében és Austinban található gyáraiban egyre inkább felpörgetik a modell gyártását.

A JATO Dynamics listája egyébként tartalmazza az összes karosszériaváltozatot (limuzin, kombi és ferdehátú) és a Corolla összes értékesítési nevét – országtól függően a Corolla néha Levin, Allion vagy Lingshang néven kerül forgalomba.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink