Gyártók Tömeges leépítés jön a Teslánál

Tömeges leépítés jön a Teslánál

MTI | 2022.06.03 17:16

Tömeges leépítés jön a Teslánál

Fotó: Tesla

Médiaértesülések szerint nagyon rossz előérzetei vannak a gazdasággal kapcsolatban Elon Musknak, a Tesla vezérigazgatójának, ezért a cégnek le kell építenie a munkahelyek tíz százalékát.

Hirdetés

A Reuters arról számolt be, hogy Musk elektronikus üzenetet küldött a cég vezetőinek, azt írva, hogy világszerte szüneteltetni kell a munkaerő-felvételt. A milliárdos két nappal korábban azt mondta a Tesla munkatársainak, hogy véget ért a távmunka, térjenek vissza az irodába, vagy „mímeljék máshol a munkát."

A Teslának és leányvállalatainak csaknem 100 ezer alkalmazottja volt 2021 végén.

A Reuters megjegyezte: az elektromos járművek iránti kereslet továbbra is erős, és a hagyományos mutatók egyelőre nem jeleznek visszaesést. Ugyanakkor a Tesla azzal küzd, hogy újraindítsa a termelést sanghaji gyárában a koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően. A leállás jelentős költségeket rótt a vállalatra.

Mostanában számos elemző csökkentette a Tesla papírjainak várható árát a kínai lezárások miatti termelési és szállítási nehézségekre hivatkozva. A vállalat adatai szerint a kínai szállítmányok a Tesla globális forgalmának valamivel több mint egyharmadát tették ki.

Nem csak Musk számít recesszióra

Musk az elmúlt hetekben többször felhívta a figyelmet a recesszió veszélyére. A milliárdos egy május közepén tartott konferencián például azt mondta: szerinte a recesszió már megérkezett, és a helyzet csak rosszabb lesz. Musk szerint a következő 1-1,5 év „kemény menet lesz."

„Musk rossz érzését sokan osztják" - mondta Carsten Brzeski, az ING holland bank egyik vezető munkatársa. „De nem globális recesszióról beszélünk. Mi arra számítunk, hogy a világgazdaság az év vége felé lehűl. Az USA le fog hűlni, míg Kína és Európa nem fog fellendülni" - tette hozzá.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink