Gyártók Elon Musk nemet mondott az otthoni munkavégzésre

Elon Musk nemet mondott az otthoni munkavégzésre

autopro.hu/P.B. | 2022.06.02 12:19

Elon Musk nemet mondott az otthoni munkavégzésre

Fotó: Pixabay

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egyértelmű döntést hozott a távoli munkavégzéssel kapcsolatban: azt csakis különleges esetekben engedélyezi, egyébként a munkavégzés helye mindenki számára a Tesla irodája.

Hirdetés

Elon Musk nem rajong az otthoni munkavégzésért. A Tesla főnöke ezt most egy belső e-mailben tette egyértelművé, ami kiszivárgott, így több különböző sajtóorgánum is közölte már annak tartalmát.

Musk a levélben nyíltan azzal fenyegetőzik, hogy elbocsátják azokat az alkalmazottakat, akik nem mennek vissza az irodába dolgozni. Az otthoni iroda csak kivételes esetekben engedélyezhető, amiről személyesen a vezérigazgató dönt.

Minimum negyven óra a munkahelyen

Elon Musk a levélben úgy fogalmazott, hogy aki home office-ban szeretne dolgozni, annak minimum (ezt külön kiemelte) heti negyven órát kell az irodában dolgoznia – vagyis öt munkanapot. Musk hozzáteszi, hogy ez a negyven óra kevesebb, mint amennyit a Tesla gyártósori munkásai töltenek az üzemben egy héten.

A kiszivárgott emailt „Elon” aláírással jegyzi a vállalat vezetője, így kétség sem férhet hozzá, hogy az ő személyes kéréséről van szó.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink