Gyártók Több százezer, a dízelbotránnyal kapcsolatos iratot semmisíthetett meg az Audi

Több százezer, a dízelbotránnyal kapcsolatos iratot semmisíthetett meg az Audi

autopro.hu/Sz.K. | 2020.02.20 08:22

Több százezer, a dízelbotránnyal kapcsolatos iratot semmisíthetett meg az Audi

Fotó: Audi Hungaria

Médiaértesülések szerint az Audinál több százezer, a dízelbotránnyal kapcsolatos dokumentumot semmisítettek meg. A dolgozók elmondása alapján Ingolstadtban pánik tört ki, miután 2015. szeptember 18-án a kipufogógáz-manipulációs vádak nyilvánosságra kerültek.

Hirdetés

A bajorországi Audinál a Business Insider online gazdasági szaklap értesülései szerint többszázezer dízelbotránnyal kapcsolatos dokumentumot semmisítettek meg 2015 őszén, mikor nyilvánosságra került a Volkswagen konszern kipufogógáz-csalása. A Business Insider egy olyan szigorúan titkos dokumentumra támaszkodik, melyet az egyesült államokbeli Jones Day ügyvédi irodája bocsátott ki, amely a VW konszernnél belsőleg vizsgálta a dízelbotrányt.

– A vádak ismertek, és teljes körűen kivizsgálásra fognak kerülni – közölte az Audi egyik szóvivője, hozzátéve, hogy mindez államügyészi nyomozás részét képezi, melyet nem kommentálnak.

Felbecsülhetetlen a törölt adatok mennyisége

A Business Insider azt írta, hogy a Jones Day egyik irata szerint a dízelcsoport 14 dolgozója adatokat törölt számítógépéről, külső eszközökről és hálózati meghajtókról, továbbá meghatározhatatlan mennyiségű papírformátumú aktát semmisített meg.

Az alkalmazottak elmondása szerint pánik uralkodott el Ingolstadtban, mikor 2015. szeptember 18-án nyilvánosságra kerültek a kipufogógáz-manipulációs vádak. A Jones Day közlése szerint az érintett Audi mérnökök többször profi megsemmisítő szoftvereket használtak, hogy így akadályozzák meg az adatok visszaállíthatóságát – írta meg az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink