Gyártók Több tízezer veszélyes Jaguart várnak a szervizek

Több tízezer veszélyes Jaguart várnak a szervizek

autopro.hu/B.B. | 2016.08.08 10:16

Több tízezer veszélyes Jaguart várnak a szervizek

Húszezer Jaguar és 34 ezer Rover modellben akadhat gond a Takata légzsákjaival.

Hirdetés

Összesen 54 ezer, főleg melegebb éghajlaton üzemeltetett autót vár vissza a szervizekbe a Jaguar. A 2009 és 2011 között gyártott XF, illetve a 2007 és 2011 közt készített Land Rover Range Rover modelleket kilenc amerikai államban, valamint néhány kisebb országban, így Puerto Ricóban, vagy a Virgin-szigeteken kell terven felül javítani.

A visszahívásokra a légzsákokat aktiváló töltetek esetleges repedése miatt kell kicserélni. A hírhedt hiba eddig tíznél is több halálos balesetet okozott, amikor a légzsák túlzott erővel lépett működésbe, ezzel fémszilánkokat repítve az utastérbe.

Az autógyártó közlése szerint a tulajdonosokat már értesítették, így hamarosan megkezdődhet a földrajzi hely és életkor szerint priorizált javítás, számol be az autonews.com.

A Takata-botrányban az 54 ezres visszahívás cseppnek tűnhet a tengerben, ezen kívül eddig a gyártó sem tud az alkatrészek miatt bekövetkezett balesetről, a légzsákok piacát átformáló hiba továbbra is autók millióiban jelenthet életveszélyes fenyegetést.

Kiemelt Partnereink