Gyártók Több százezer Teslát kell visszahívni

Több százezer Teslát kell visszahívni

autopro.hu/P.B. | 2022.02.04 14:18

Több százezer Teslát kell visszahívni

Fotó: Pixabay

A Tesla több mint 817 ezer autót kénytelen visszahívni az Egyesült Államokban, amiért a járművek nem figyelmeztetik a sofőrt a biztonsági öv használatára. Három modell is érintett a visszahívásban, a Tesla egy szoftverfrissítéssel igyekszik orvosolni a problémát.

Hirdetés

817 ezernél is több autót kell visszahívnia a Teslának az Egyesült Államokban, miután az amerikai hatóságok ellenőrzésekor kiderült, hogy az érintett járművek nem minden esetben figyelmeztetik a sofőrt arra, hogy kösse be magát. A gyártó egy szoftverfrissítéssel oldaná meg a problémát.

A visszahívásban a 2021-ben és 2022-ben gyártott Model S, a 2017 és 2022 között készült Model 3 és a 2020-2022 között elkészült Model Y autók érintettek. A Tesla információi szerint január 31-éig nem történt baleset a hiba miatt.

Nem ez az első visszahívása a Teslának a napokban: a gyártó még január végén bejelentette, hogy visszahív 53.822 amerikai járművet a Béta szoftverével, amely lehetővé teheti egyes modellek számára, hogy ne álljanak meg teljesen a kereszteződésekben, ami biztonsági kockázatot jelent.

A Reuters cikke szerint az utóbbi hónapokban sokkal több és szigorúbb ellenőrzés éri a Teslát az amerikai hatóságok részéről, mint korábban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink